Phil Collins Tribute Band - Anne Raafs Saxofoon - Collins Live Experience

Anne Raafs

Saxofoon

Anne Raafs (1994) begon op 6-jarige leeftijd met blokfluitles aan De Meander in Boxmeer. Al gauw werd de blokfluit vervangen door een mooie altsaxofoon. Deze heeft ze nooit meer losgelaten. Naast het volgen van muzieklessen van Luc Jansen en het behalen van de nodige diploma’s, speelde ze mee bij de lokale harmonievereniging, om in 2009 deze te verruilen voor het harmonieorkest Semper Unitas, uitkomende in de concertdivisie. Met dit orkest heeft zij al bij vele mooie concerten en projecten mogen spelen (verschillende concoursen, Rabo Music Sensation, samenwerkingsconcerten met Philharmonie zuidnederland etc.). Verder nam zij regelmatig deel aan andere losse projecten en optredens, zoals schoolbandjes en solistenconcoursen.

In 2016 is Anne Raafs terechtgekomen als saxofonist bij Los Zand, een cover-/feestband uit het zuidoosten van het land. Hier is ook de tenorsaxofoon in beeld gekomen voor onder andere het ‘zwoelere jazzy werk’. Anne bespeelt deze instrumenten met veel passie en plezier.

Veelzijdigheid is wat muziek maken zo geweldig maakt, dus toen Anne werd benaderd om mee te doen aan de Collins Live Experience zei zij natuurlijk volmondig ja! Ze zal meespelen in de te gekke blazerssectie en de saxsolo’s in bijvoorbeeld Against All Odds voor haar rekening nemen.