Phil Collins Tribute Band - Marlies Driessen Zang - Collins Live Experience

Marlies Driessen

Zang

Al sinds klein kind ben ik met muziek bezig. Het begon met dansen en zingen in een kinderkoor in mijn toenmalige woonplaats. Op de basisschool werd duidelijk dat ik graag zong en daarmee moest ik natuurlijk wat gaan doen, maar piano spelen en dansen kwam nog even op de eerste plaats.
Op mijn vijftiende ben ik mijn eerste echte zanglessen gaan volgen bij Lynn Steverink in Venray. Daarbij mocht ik 12 keer per jaar een dinnershow opvoeren die Lynn organiseerde in Schouwburg Venray. De daarbij horende dans- en zang workshops van o.a. Marjolein Teepen hebben bijgedragen aan het ontwikkelen van een podiumpresence.Vanaf mijn zestiende ben ik begonnen met het zingen bij verschillende promsconcerten zoals de ‘Rabo Music Fantasy’ in Maashees, de “Rabo Music Sensation” in Boxmeer, en vele anderen in o.a. Mill, Vortem-Mullem, Wanssum, Well, Wijchen, Grave, Cuijk.
Mijn echte eerste bandervaring heb ik opgedaan bij BOB (Band op Bezoek) als invallend zangeresje van 17 heb ik 2 jaar bij deze band gezongen en veel geleerd.

In Nijmegen heb ik tijdens mijn studie mijn stem verbeterd door zangles te nemen. Tevens heb ik auditie gedaan bij de Frank Sanders academie in Amsterdam. Ik had het grote genoegen om, tijdens mijn auditieperiode, een aantal maanden zang en acteerlessen te volgen van o.a. Frank Sanders zelf. Deze lessen hebben mij op spel- en zanggebied zeer veel geleerd.

Ik volgde zanglessen bij verschillende coaches o.a. Dorien van Veen en Alfons Verreijt uit Nijmegen. Ik ben nooit te oud om te leren en verken mijn stem regelmatig door verschillende workshops te volgen. Ik zoek graag een uitdaging en push mezelf om beter te presteren.

Tegenwoordig ben ik actief binnen verschillende groepen. Zo zong ik in de coverband ‘Betty’s Bookstore’ (helaas niet meer actief), ben ik lid van de vocalgroup ‘Angels Rule’ en zing ik in de zomermaanden als vocaliste in het ‘Vierdaagse Orkest’. Verder wordt ik met regelmaat gevraagd als soliste bij verschillende organisaties en orkesten.

Mijn allround stem en brede interesse maken dat ik meewerk aan zeer veel verschillende projecten. De Collins Live experience is een zeer welkome toevoeging aan mijn gevarieerde muzikale programma. Ik zing dan wel voornamelijk backings, maar ben van mening dat deze onmisbaar zijn bij de nummers van Phil Collins. De show die wij als band neerzetten is een feestje om naar te kijken en te luisteren. Heb je ons nog niet gezien? Kijk dan snel waar we binnenkort te beluisteren zijn!

Wil je meer van mij zien/horen?