Try-Out Collins Live Experience

Posted · Add Comment

Collins Live Experience

In januari 2016 besluiten toetsenist en geluidendokter Ralph Hopstaken en bassist Mark van Sambeeck samen een Phil Collins tribute band op te richten. Ze willen een Collins waardige band formeren en dat betekent dat er in totaal 12 muzikanten gezocht gaan worden die samen de ultieme Phil Collins belevenis kunnen brengen aan het publiek. Na een opstartperiode met audities, repetities en heel veel over Phil Collins denken, praten en vooral naar zijn muziek luisteren, is het zover. De band staat! Zonder te veel concessies, puur en zoveel mogelijk live.

Wie zijn de leden van de band? Jean Louis Finta is de frontman en hij heeft de bijzondere taak zich de sound en performance van Phil eigen te maken. Dat deze zanger verder een goede drummer is, is de kers op de taart! Samen met de 3 backing vocals, Marlies, Nina en Sander, is hard gewerkt om de zanglijnen neer te zetten. De drummer van de band is Wouter Houben. Wouter is al zijn hele muzikale leven een groot bewonderaar van Collins en de kennis die hij heeft, maakt dat hij inmiddels de bijnaam Dokter Phil heeft.
Mathias, de Oostenrijkse gitarist, is er een van formaat. Bescheiden als hij is, bezit hij een talent waar hij trots op kan zijn.  En tot slot nog de blazerssectie. Onder muzikale aanvoering van Jeroen van Keulen die de meeste arrangementen schreef, zijn de Collins Live Experience Horns, met trompettisten Jeroen en Robin, trombonist Tim en saxofoniste Anne, compleet.

Na een intensieve, leerzame en positieve periode, is de band er klaar voor. Met een show van 1,5 uur kan het publiek eindelijk kennis maken met de Collins Live Experience. Een avond boordevol hits van Phil Collins inclusief een aantal uitstapjes naar zijn Genesis tijdperk.
Agenda:

29 oktober 2016 (Try out) Buurthuis De Schans in Westerbeek. Zaal open om 21.00 uur. Toegang gratis.

12 november 2016 Podium 10 in Bladel. Zaal open 20.00 uur. Toegang € 5,-

 

De collins Live Experience bestaat uit

 

Jean Louis Finta              Zang

Ralph Hopstaken             Toetsen

Mark van Sambeeck        Basgitaar

Mathias Lang                   Gitaar

Nina Meulendijks              Backing vocal

Marlies Driessen                Backing Vocal

Sander Neilen                     Backing vocal

Jeroen van Keulen              Trompet

Robin Janssen van Galen    Trompet

Anne Raafs                          Saxofoon

Tim Messerschmidt             Trombone

John Bergmans                    Soundengineer

Comments are closed.