Phil Collins Tribute Band - Robin Jansen van Galen Trompet - Collins Live Experience

Robin Jansen van Galen

Trompet

Robin Jansen van Galen (1984) begon zijn muzikale carrière op 9-jarige leeftijd bij de SKVR te Rotterdam. Al snel speelde hij mee bij de lokale harmonievereniging waar zijn samenspel capaciteiten verder konden ontwikkelen. Na het behalen van de diploma’s A tot en met D aan de muziekschool was de tijd aangebroken om een kijkje te gaan nemen op het conservatorium te Rotterdam. Tijdens zijn studie klassiek trompet volgde Robin trompetlessen bij Ad van Zon en incidenteel bij André Heuvelman en Jos Verspagen. Daarnaast was er aandacht voor HaFa directie bij Jos van der Sijde.

Na het conservatorium te hebben verlaten heeft Robin de keuze gemaakt een baan te zoeken in het bedrijfsleven. Toch bleef ook de voorliefde voor Jazz knagen en hij volgde nog enkele privélessen bij Eric Vloeimans. Orkesten waar Robin regelmatig speelt of heeft gespeeld zijn o.a. de Douane Harmonie, Hineni Symfonie Orkest, Stichting Begeleidingsorkest, Brass4Christ, Music4Christ, Projectharmonie Harmaxi, Nederland Zingt en natuurlijk de Collins Live Experience.

Op dit moment speelt Robin in diverse projectorkesten en gezelschappen. Dit varieert van amateurgezelschappen tot aan professionele orkesten en ook is Robin regelmatig actief als trompettist bij diverse gelegenheden, als bijvoorbeeld kerkdiensten, koorbegeleidingen en bands. Ook speelt Robin regelmatig met een eigen koperkwintet op diverse locaties. Naast de muzikale leiding schrijft hij voor deze bezetting ook regelmatig arrangementen op maat.

Gezien de uitdagende blazerspartijen en magnifieke muziek werd er ook niet lang nagedacht mee te doen aan de Collins Live Experience en Robin is hier sinds het begin bij betrokken. Het evenaren van de ‘Phenix Horns’ is volgens Robin een onmogelijke opgave. Desalniettemin wordt er een spectaculaire 2 uur durende Phil Collins show weggezet.

Enjoy the Experience!

Kijk voor meer informatie ook op de website van Robin.