Phil Collins Tribute Band - Trombone Tim Messerschmidt - Collins Live Experience

Tim Messerschmidt

Trombone

Tim Messerschmidt (1982) begon zijn muzikale carrier op 7 jarige leeftijd bij de plaatselijke muziekvereniging Brassband “De Vooruitgang” uit Nuenen op Bariton. Na het behalen van diverse muziekdiploma’s maakte hij de stap naar Euphonium (zijn grote muzikale liefde!)

In de lichte muziek kon Tim echter niet terecht met dit instrument en is hij de trombone als 2e instrument gaan bespelen. Dit deed hij voornamelijk in blazerssecties waar hij samen met Jeroen (trompet) speelde. Door allerlei omstandigheden heeft hij een aantal jaren geleden de trombone aan de wilgen gehangen en speelde Tim enkel nog Euphonium.

Op dit moment speelt Tim nog steeds bij zijn “moeder”vereniging Brassband “De Vooruitgang“. Daarnaast is hij regelmatig remplaçant bij verschillende ha/fa/bra orkesten in de regio.

In 2016 kwam de Collins Live Experience ter sprake in een gesprek tussen Tim en Jeroen en het spelen van lichte muziek in een blazerssectie begon toch weer bij Tim te kriebelen. De Trombone werd weer van stal gehaald en inmiddels is het stof daar al weer flink vanaf geblazen.